Conchiglie met spinazie en ricotta
bereiden
Ingrediënten
- 4 eetlepels boter
- 1 sjalot, fijngehakt
- 400 g spinazie, fijngehakt
- 350 g conchiglie (schelpjespasta)
- 1 ei of 4 eetlepels koffieroom
- 100 g ricotta
Bereiden
Smelt de boter in een grote pan. Fruit de sjalot op laag vuur 5 minuten; roer af en toe. Roer er de spinazie door, voeg zout toe, leg het deksel op de pan en laat alles een paar minuten pruttelen; de spinazie moet geslonken zijn. Haal de pan van het vuur voordat het mengsel uitdroogt.
Kook de pasta intussen in een grote pan kokend water met zout beetgaar.
Doe het ei of de room en de ricotta in een schaal, roer er zout en peper naar smaak door en klop er een gladde massa van.
Laat de conchiglie uitlekken en roer ze door het ricottamengsel. Voeg het spinaziemengsel toe, roer even en zet het gerecht direct op tafel.
Kookboek
Het recept 'Conchiglie met spinazie en ricotta' is afkomstig uit het kookboek...
De Zilveren Lepel Quick & Easy
diverse auteurs
'De Zilveren Lepel Quick & Easy' bevat meer dan 100 eenvoudige, gemakkelijke en overheerlijke Italiaanse recepten die in 30 minuten of minder te
... lees verder © Unieboek Spectrum