Conchiglioni met gehaktballetjes
bereiden
Ingrediënten
- 2 sneetjes toast
- 200 ml melk
- 200 g rundergehakt
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 ei, losgeklopt
- 1 eetlepel tipo '0' bloem (witte bloem)
- zonnebloemolie om te frituren
- extra vergine olijfolie
- 400 ml tomatenpuree
- 260 g gekookte borlottibonen
- 300 g conchiglioni
- 100 ml magere room
- 2 eetlepels grana padano, geraspt
- 1 eetlepel gehakte peterselie
Bereiden
Leg de sneetjes toast in de melk, knijp ze daarna goed uit en vermeng het in een kom met het gehakt. Doe de knoflook en het losgeklopte ei samen bij het vlees. Voeg zout en peper naar smaak toe en kneed alles goed door elkaar.
Draai van het mengsel balletjes ter grootte van een walnoot. Haal ze door de bloem en frituur ze in een braadpan met hoge randen in de zonnebloemolie. Haal de balletjes met een frituurlepel uit de pan zodra ze mooi bruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verwarm in een kookpan een klein beetje olijfolie, verwarm er de tomatenpuree in en voeg de borlottibonen toe.
Kook de conchiglioni in ruim kokend water met zout al dente, giet af en doe de pasta in de pan met de tomatenpuree en de bonen. Hussel alles goed door elkaar, voeg de room, de warme balletjes, de geraspte kaas en peper naar smaak toe. Roer goed door. Strooi de peterselie erover. Serveer en buon appetito.
Kookboek
Het recept 'Conchiglioni met gehaktballetjes' is afkomstig uit het kookboek...
Pasta
Stefano Cavallari
Stefano Cavallari neemt je in 'Pasta' mee naar het Italië van zijn jeugd en de pasta's die zijn oma hem leerde bereiden. Van een mooie spaghetti con frutti di mare
... lees verder © Unieboek Spectrum