Conchiglioni met gehakt, ham en mozzarella uit de oven

4 personen
bereiden

waardering 8,3obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • olijfolie extra vergine
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 wortel, geschild en in blokjes
  • 1 bosje basilicum, steeltjes en blaadjes
  • 1 stengel bleekselderij, in blokjes
  • 800 ml passata
  • boter
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 150 ml witte wijn
  • 150 g ham, in blokjes
  • 400 g mozzarella, in blokjes
  • 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • snufje nootmuskaat, vers geraspt
  • 400 g gedroogde conchiglioni

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Verhit een scheutje olijfolie in een steelpan en fruit op laag vuur de ui, knoflook, wortel, basilicumsteeltjes en bleekselderij circa 8 minuten tot deze zacht en glazig zijn. Voeg de passata toe en breng op smaak met de basilicumblaadjes en zout en peper.

Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie en in een koekenpan en rul hierin op hoog vuur het gehakt tot het goudbruin is. Blus af met de witte wijn en laat tot twee-derde verdampen. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Roer de ham, mozzarella, Parmezaanse kaas en nootmuskaat door het gehakt.

Breng een pan water met zout aan de kook en kook de conchiglioni circa 4 minuten.

Bedek een ovenschaal met de helft van de tomatensaus. Vul de conchiglioni met het gehaktmengsel en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de rest van de tomatensaus eroverheen.

Bak circa 30 minuten in de oven.

Opmerking

'Zondag, tijd om in de keuken te staan. Ze zeggen niet voor niets: 'a sunday well spent brings a week of content.' En daar past dit gerecht geweldig bij, want je familie en vrienden die een hapje komen eten zullen dolblij zijn.' - Roberta Pagnier

Kookboek

Het recept 'Conchiglioni met gehakt, ham en mozzarella uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

Pastabijbel

Met meer dan 130 recepten, handige tips en aanwijzingen laat Roberta in 'Pastabijbel' de oneindige mogelijkheden van pasta zien, uiteraard geheel volgens Italiaanse... lees verder

© Uitgeverij Carrera

Conchiglie tips