Conchiglie met gorgonzola en pistachenoten

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • 50 g pistachenoten
  • 100 g gorgonzola piccante, in blokjes
  • 2 eetlepels slagroom
  • 300 g conchiglie
  • 40 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiden

Doe de noten in een hittebestendige kom, overgiet ze met kokend water en laat ze 3 minuten staan. Laat ze uitlekken en even afkoelen en wrijf met uw vingers de vliesjes eraf. Hak ze fijn en houd ze apart.

Doe de gorgonzola en de room in een pan en smelt de kaas al roerend op laag vuur. Het moet een gladde massa worden. Haal de pan dan van het vuur.

Kook de conchiglie in veel kokend water met zout beetgaar. Laat ze uitlekken, doe ze in een warme schaal en roer er de gorgonzolasaus, de noten en de Parmezaanse kaas door. Zet het gerecht meteen op tafel.

Kookboek

Het recept 'Conchiglie met gorgonzola en pistachenoten' is afkomstig uit het kookboek...

De Zilveren Lepel Pasta

In navolging op het succes van 'De Zilveren Lepel' hebben de samenstellers nu een boek gemaakt over 'de moeder van de Italiaanse keuken': pasta! Dit boek biedt

... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Conchiglie tips