Fusilli met snijbonen en tomaat
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 120 g gedroogde tomaten in olie, uitgelekt
- 80 g blanke amandelen
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie
- 200 g snijbonen, gepunt en gesnipperd (met een snijbonenmolen gaat dit veel sneller)
- 400 g fusilli
- 2 teentjes knoflook, gepeld en licht gekneusd
- 200 g rijpe tomaten, zonder vel en zaad en in blokjes
- 1 eetlepel oregano, grof gesneden
- handjevol oregano, om te garneren (naar keuze)
Bereiden
Snijd de gedroogde tomaten grof en kneus de amandelen licht met de achterkant van een groot mes. Doe ze in een blender met 1 eetlepel van de olijfolie en pureer op lage snelheid, schraap de zijkanten van de blender regelmatig schoon, tot u een gladde, homogene saus heeft. Doe hem over in een kom en zet weg.
Breng een grote pan water met wat zout aan de kook, voeg de bonen en de pasta toe en kook de pasta al dente.
Verhit intussen de rest van de olijfolie in een koekenpan met een dikke bodem op laag vuur. Voeg de knoflook toe en roer met een houten lepel tot hij begint te kleuren, gooi hem dan weg. Draai het vuur naar matig en voeg de tomatenamandelpasta toe, verdeel hem met een houten lepel door de pan. Voeg na een minuut de blokjes tomaat en de oregano toe. Breng op smaak met zout en peper en bak nog eens 3 minuten, roer regelmatig. Draai het vuur uit en zet de saus weg tot de pasta klaar is.
Giet de pasta en de bonen af, maar bewaar wat van het kookwater. Voeg de pasta en de bonen toe aan de saus, zet de pan op matig vuur en roer ongeveer 1 minuut, voeg zo nodig wat van het achtergehouden kookwater toe, als de saus te dik lijkt. Garneer met oregano en serveer direct.
Kookboek
Het recept 'Fusilli met snijbonen en tomaat' is afkomstig uit het kookboek...
The art of pasta
Lucio Galletto & David Dale
Met dit pastaboek maakt u zelf de lekkerste pasta en de perfecte cannelloni. Bereid een klassieke Bolognesesaus of een overheerlijke pesto of waag u aan een tot... lees verder
© Kosmos Uitgevers