Linguine met tomaat en basilicum
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 300 g linguine
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 klein uitje, in dunne ringetjes
- 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
- rode chilipeper
- 1 klein bosje verse basilicum, in grove stukken gescheurd
Bereiden
Kook de linguine net gaar.
Verhit de olie rustig in een sauspannetje. Voeg de ui en even later de tomaatjes toe. Laat de tomaatjes zachtjes ’smelten’. Voeg zout en eventueel wat rode chili toe.
Giet de pasta af en roer door de tomatensaus. Roer het basilicum door de warme tomatenpasta. Serveer snel!
Kookboek
Het recept 'Linguine met tomaat en basilicum' is afkomstig uit het kookboek...
Olijfolie
Manfred Meeuwig
Dat olijfolie lekker en gezond is, is algemeen bekend. Maar wat is 'extra vergine', hoe wordt olijfolie geproduceerd, wat is het verschil tussen Italiaanse en Spaanse... lees verder
© The House of BooksLinguine tips
Reacties op dit recept
- willem Is het ook mogelijk om woorden die niet zo gangbaar zijn (linguine) van een vertaling te voorzien?