Glutenvrije gegratineerde macaroni met ham
bereiden
Ingrediënten
- 300 g glutenvrije macaroni
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 g gesnipperde ui
- 30 g gekookte ham, in blokjes
- 50 g comté (kaas), geraspt
- voor de bechamelsaus
- 100 g plantaardige margarine
- 100 g rijstemeel
- 300 ml sojamelk
Bereiden
Kook de macaroni in een pan met licht gezouten kokend water beetgaar (volg de aanwijzingen op de verpakking) en laat hem uitlekken.
Maak de bechamelsaus. Meng de margarine en rijstbloem in een steelpan en laat het mengsel 20 minuten op heel laag vuur koken; roer regelmatig. Zet het vuur hoger en roer geleidelijk de sojamelk door het margarinepapje, tot de saus mooi dik is.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de ui 5 minuten. Voeg de uitgelekte macaroni, de ham en de bechamelsaus toe en breng op smaak met zout en peper.
Schep de macaroni in een ovenschaal, strooi de kaas erover en zet de schaal 5-6 minuten onder de grill. Serveer met geroosterd brood.
Kookboek
Het recept 'Glutenvrije gegratineerde macaroni met ham' is afkomstig uit het kookboek...
Glutenvrij koken en bakken
Frédérique Jules
Ook wanneer je glutenvrij moet eten, kun je ervan genieten. En met dit boek vol heerlijke recepten lukt dat zeker. Dit is 100 procent glutenvrij genieten
... lees verder © Manteau