Caramelle met een romige kaasvulling
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 250 g bloem, plus iets extra voor het aanrecht
- 2 eieren
- gesmolten boter
- voor de vulling
- 200 g ricotta
- 100 g stracchino-kaas, in blokjes
- 100 g verse roomkaas
- 80 g Parmezaanse kaas, geraspt
- mespunt vers geraspte nootmuskaat
- voor de saus
- 50 g boter, gesmolten
- zwarte truffel, in dunne plakjes
Voorbereiden
Maar eerst het pastadeeg. Zeef de bloem op het aanrecht en maak een bergje met een kuiltje in het midden. Breek er de eieren in en voeg wat zout toe. Kneed grondig, maak er een bal van en laat hem 1 uur onder een schone theedoek rusten.
Bereiden
Maak intussen de vulling. Werk de ricotta door een zeef in een kom, roer er de stracchino, roomkaas, Parmezaanse kaas en nootmuskaat door en doe er zout en peper naar smaak bij. Zet het mengsel afgedekt in de koelkast.
Rol het deeg op een licht met bloem bestoven aanrecht dun uit en snijd het met een pastawieltje in vierkantjes van 5 cm. Bestrijk ze allemaal met gesmolten boter en leg er steeds een theelepel vulling op. Rol het deeg op en draai de uiteinden in tegengestelde richtingen dicht.
Kook de caramelle in ruim water met zout tot ze komen bovendrijven en beetgaar zijn. Laat ze uitlekken en doe ze in een warme schaal. Overgiet ze met gesmolten boter, garneer met plakjes truffel en zet het gerecht meteen op tafel.
Extra benodigd
Pastawieltje
Kookboek
Het recept 'Caramelle met een romige kaasvulling' is afkomstig uit het kookboek...
De Zilveren Lepel Pasta - paperback
diverse auteurs
Dit boek biedt meer dan 350 klassieke en moderne recepten voor pastagerechten: droge pasta, verse pasta, lang, kort, gevuld en in allerlei vormen. Uit alle
... lees verder © Unieboek