Ditalini met courgette
- 4 personen
- 45 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 50 g boter
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ kleine ui, fijngehakt
- 80 g mild gerookt spek, in reepjes
- 200 g gedopte doperwten
- 6 jonge courgettes, in plakjes
- 300 g ditalini of ditali
- geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Smelt de boter met de olie in een koekenpan en fruit de ui 5 minuten op laag vuur; roer af en toe. Bak het spek 4-6 minuten mee en voeg de erwten toe. Laat alles afgedekt op laag vuur 20 minuten pruttelen.
Roer er de courgettes door, leg het deksel weer op de pan en houd alles nog 15 minuten op het vuur. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Kook intussen de ditalini in veel kokend water met zout beetgaar. Laat ze uitlekken en meng ze met de inhoud van de koekenpan. Zet het gerecht meteen op tafel en geef de Parmezaanse kaas er apart bij.
Opmerking
Ditalini ('vingerhoedjes') zijn kleine cilindertjes van korte, droge pasta. Ze kunnen glad of geribbeld zijn. In de Midden-Italiaanse streek Lazio en het zuidelijke Calabrië worden ditalini traditioneel met broccoli gecombineerd. Voorts worden ze vaak in soep, gerechten met peulvruchten en timbalen gebruikt.
Kookboek
Het recept 'Ditalini met courgette' is afkomstig uit het kookboek...
De Zilveren Lepel - Pasta
Diverse auteurs
'De Zilveren Lepel - Pasta' is met 46 verschillende soorten pasta in meer dan 300 recepten - van klassiekers als spaghetti carbonara en penne all'arrabbiata, tot uitdagendere recepten als capellinisoufflé en linguine met kreeft - de ultieme gids... lees verder
© Spectrum