Fettuccine Alfredo
bereiden
Bevat per portie
350 kcal
9 g eiwit
34 g vet
8 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 pakken (van 250 g) shirataki-fettuccine, afgespoeld en uitgelekt
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 4 eetlepels boter
- 180 ml dikke room
- 70 g parmezaan, geraspt
- 20 g pecorino, geraspt
- een snuf chilipoeder
- 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie (naar smaak)
Bereiden
Zet een grote pan met water op hoog vuur. Kook de fettuccine volgens de aanwijzingen op de verpakking en stort ze in een vergiet.
Bak in dezelfde pan op laag vuur de knoflook 2 minuten in de boter tot de knoflook begin te geuren. Doe de room, de parmezaan en pecorino, het chilipoeder en ¼ theelepel zeezout en ¼ theelepel gemalen zwarte peper erbij. Laat dit mengsel 2 minuten op het vuur tot het doorwarmd is. Voeg dan de fettuccine toe en hussel alles door elkaar.
Strooi er eventueel de peterselie over.
Kookboek
Het recept 'Fettuccine Alfredo' is afkomstig uit het kookboek...
Broodbuik kookboek
William Davis
Een boek dat je helpt tarwevrij eten in de praktijk te brengen, met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw... lees verder
© Kosmos UitgeversOverige pasta tips
Reacties op dit recept
- R Je moet echt wel de dubbele hoeveelheid saus maken!