Fettuccine Alfredo

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Bevat per portie

350 kcal
9 g eiwit
34 g vet
8 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 pakken (van 250 g) shirataki-fettuccine, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 4 eetlepels boter
  • 180 ml dikke room
  • 70 g parmezaan, geraspt
  • 20 g pecorino, geraspt
  • een snuf chilipoeder
  • 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie (naar smaak)

Bereiden

Zet een grote pan met water op hoog vuur. Kook de fettuccine volgens de aanwijzingen op de verpakking en stort ze in een vergiet.

Bak in dezelfde pan op laag vuur de knoflook 2 minuten in de boter tot de knoflook begin te geuren. Doe de room, de parmezaan en pecorino, het chilipoeder en ¼ theelepel zeezout en ¼ theelepel gemalen zwarte peper erbij. Laat dit mengsel 2 minuten op het vuur tot het doorwarmd is. Voeg dan de fettuccine toe en hussel alles door elkaar.

Strooi er eventueel de peterselie over.

Kookboek

Het recept 'Fettuccine Alfredo' is afkomstig uit het kookboek...

Broodbuik kookboek

Een boek dat je helpt tarwevrij eten in de praktijk te brengen, met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Overige pasta tips

Reacties op dit recept

  • R Je moet echt wel de dubbele hoeveelheid saus maken!