Fettuccine met worst en venkelzaad

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • olijfolie extra vergine
  • 400 g varkensworstjes, van vel ontdaan en verkruimeld
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 venkelknol, in kleine blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes
  • 1 wortel, geschild en in kleine blokjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 400 ml passata
  • 350 g gedroogde fettuccine
  • 80 g rucola, grofgesneden
  • 1 bosje basilicum, geplukt
  • 40 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiden

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de worstvulling toe. Voeg het venkelzaad toe en bak circa 6 minutenop middelhoog vuur tot het vlees gaar is.

Voeg de ui, knoflook en groenten toe. Laat ze circa 8 minuten op laag vuur meebakken. Schep de laatste 2 minuten de tomatenpuree erbij en roer goed door. Schenk de passata erbij en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de saus circa 20 minuten.

Breng een pan water met zout aan de kook en kook de fettuccine beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Schep de fettuccine, rucola en basilicum bij de saus en verwarm nog circa 1 minuut.

Serveer met de Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie.

Opmerking

'In Italiƫ zijn ze dol op venkel. Niet zo gek, want deze groente zit bomvol smaak. Venkelzaadjes zijn de gedroogde zaadjes van de venkelplant en de combinatie met worst doet mij watertanden. In Toscane gebruiken ze de zaadjes in de salami, genaamd finocchiona.' - Roberta Pagnier

Kookboek

Het recept 'Fettuccine met worst en venkelzaad' is afkomstig uit het kookboek...

Pastabijbel

Met meer dan 130 recepten, handige tips en aanwijzingen laat Roberta in 'Pastabijbel' de oneindige mogelijkheden van pasta zien, uiteraard geheel volgens Italiaanse... lees verder

© Uitgeverij Carrera

Overige pasta tips