Jamie Oliver: pasta met paddenstoelen en knoflook

2 personen
bereiden

waardering 8,2obv 4 waarderingen

Bevat per portie

402 kcal
17 g eiwit
13 g vet
58 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 150 g trofie of fusilli pasta
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 250 g gemengde paddenstoelen
  • 25 g parmezaan
  • 2 volle eetlepels crème fraîche light

Bereiden

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water, giet af en vang een kopje van het kookwater op.

Pel intussen de teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Bak de plakjes knoflook in een koekenpan met antiaanbaklaag met de olijfolie op matig hoog vuur en doe 1 minuut later de paddenstoelen erbij (scheur grotere exemplaren doormidden). Voeg zeezout en zwarte peper naar smaak toe en bak de paddenstoelen 8 minuten onder regelmatig omscheppen, tot ze goudbruin zijn.

Hussel de uitgelekte pasta met een scheutje van het kookwater door de paddenstoelen. Rasp het grootste deel van de parmezaan erbij en roer de crème fraîche erdoor. Proef, breng de pasta op smaak met zeezout en zwarte peper, schep de borden vol en rasp de rest van de parmezaan erover.

Kookboek

Het recept 'Jamie Oliver: pasta met paddenstoelen en knoflook' is afkomstig uit het kookboek...

5 ingrediënten - snel & simpel koken

In '5 ingrediënten - snel & simpel koken' laat Jamie Oliver zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en gezond kunt eten. De recepten zijn... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Overige pasta tips