Pasta carbonara met voorjaarsgroenten van Annabel Langbein
bereiden
Ingrediënten
- 250 g groene asperges
- 100 g peultjes of sugarsnaps, afgehaald
- 3 hele eieren plus 2 eidooiers
- geraspte schil van 1 citroen
- 4 eetlepels citroensap
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 400 g gedroogde of 600 g verse fettuccine
- 25 g boter
- 175 g magere spekblokjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
Bereiden
Breng voor de asperges en de pasta een grote pan water met ruim zout aan de kook. Kook de asperges 1 minuut, schep ze uit het water en spoel ze koud onder de kraan. Laat ze uitlekken en doe ze met de rauwe peultjes in een kom.
Meng in een andere kom de hele eieren met de dooiers en citroenrasp en -sap. Klop er de Parmezaanse kaas door met zout en peper naar smaak. Zet het terzijde.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking; houd hem goed beetgaar.
Verhit, terwijl de pasta kookt, de boter in een koekenpan en bak het spek op middelhoog vuur knapperig. Meng de knoflook en groenten erdoor en roerbak tot alles net zacht en felgroen is, 2-3 minuten.
Laat de pasta uitlekken, doe hem terug in de pan, op uitgeschakeld vuur. Roer er het mengsel van ei met kaas door tot de slierten bedekt zijn. Schep de pasta in een schaal met het spek en de groenten en strooi de peterselie erover. Meng alles snel. Geef er extra Parmezaanse kaas bij.
Persoonlijke noot
'De citroen in dit eenvoudige eenpansgerecht geeft het een heerlijke frisheid. Voor een meer traditionele carbonara vervang je het citroensap door slagroom.' - Annabel Langbein
Kookboek
Het recept 'Pasta carbonara met voorjaarsgroenten van Annabel Langbein' is afkomstig uit het kookboek...
Fresh
Annabel Langbein
Wat is er lekkerder dan te kunnen eten wat de natuur je brengt! Annabel Langbein laat in 'Fresh' per seizoen zien wat de toppers van het moment zijn. Ze switcht van... lees verder
© Kosmos Uitgevers