Romige pasta met gebakken champignons en spruitjes
- 6 personen
- 30 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 600 g pasta, bijv. campanelle
- 2 eetlepels koolzaadolie
- 65 g sjalotten, fijngehakt
- 1 eetlepel fijngehakte knoflook
- 1 eetlepel wittewijnazijn
- 100 ml paddenstoelenbouillon of groentebouillon
- 1 eetlepel cashewpasta
- 1 theelepel edelgistvlokken
- 600 g champignons
- 3 eetlepels koolzaadolie
- 300 g spruitjes, gehalveerd
- voor de garnering
- bieslook, fijngesneden
- waterkers
- zeezoutvlokken
Bereiden
Begin met de pasta. Kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit daarna de koolzaadolie in een kookpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotten en knoflook toe en bak tot alles zacht wordt, zonder dat het verkleurt. Giet de wittewijnazijn erbij en laat het mengsel ca. 10 minuten koken. Voeg de bouillon, cashewpasta en edelgistvlokken toe en roer even door. Doe de gekookte pasta erbij en blijf roeren zodat alles goed gemengd wordt. Zet het vuur iets lager en laat zacht koken tot alles is ingekookt en het vocht is verdwenen.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit de koolzaadolie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de champignons toe terwijl je constant roert. Bak ze ca. 10 minuten tot ze een mooie kleur krijgen. Doe de champignons bij de pasta en schep door.
Giet nog wat koolzaadolie in de koekenpan, doe de spruitjes in de pan en bak ze eerst op de gesneden zijde tot ze kleur krijgen. Zet het vuur iets lager, draai ze om en bak op de andere kant nog even verder. Bak de spruitjes daarna nog ca. 10 minuten en roer ze af en toe om, totdat de blaadjes goed knapperig zijn en de binnenkant zacht is. Leg de spruitjes op een rooster en laat uitlekken.
Leg op elk bord een flinke schep pasta en champignons, gevolgd door de spruitjes. Garneer met bieslook, waterkers en wat zeezoutvlokken.
Kookboek
Het recept 'Romige pasta met gebakken champignons en spruitjes' is afkomstig uit het kookboek...
Paddenstoelen
Martin Nordin
In 'Paddenstoelen' geeft Martin Nordin je meer dan 70 vegetarische recepten waarin allerlei soorten paddenstoelen de show stelen. Van kastanjechampignons en portobello's tot oesterzwammen en shiitake - er zijn ontzettend veel heerlijke... lees verder
© Uitgeverij Becht. Beeld: Martin Nordin