Ruote met saffraan en doperwten

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 mespunt saffraandraadjes
  • 40 g boter
  • 1 kleine ui, in dunne plakjes
  • 400 g gedopte doperwten
  • 350 g ruote ('wagenwiel pasta')

Bereiden

Doe de saffraandraadjes in een hittebestendige kom met 3 eetlepels warm water en laat de draadjes trekken.

Smelt de boter in een koekenpan en fruit de ui 5 minuten op laag vuur; roer af en toe. Roer er de saffraan met het weekwater door.

Blancheer de doperwten 3 minuten in kokend water met zout, laat ze uitlekken, doe ze in de koekenpan en laat ze 10 minuten meepruttelen; roer af en toe.

Kook de ruote in veel kokend water met zout beetgaar. Laat ze uitlekken, doe ze in de koekenpan en roer grondig. Zet het gerecht meteen op tafel.

Kookboek

Het recept 'Ruote met saffraan en doperwten' is afkomstig uit het kookboek...

De Zilveren Lepel Pasta - paperback

Dit boek biedt meer dan 350 klassieke en moderne recepten voor pastagerechten: droge pasta, verse pasta, lang, kort, gevuld en in allerlei vormen. Uit alle

... lees verder

© Unieboek

Overige pasta tips