Gegratineerde penne met bloemkool en kaas
bereiden
Ingrediënten
- 250 g penne, ongekookt
- ½ bloemkool, in roosjes
- 250 ml halfvolle melk
- 100 g light gruyère of emmentaler, geraspt
- 20 g parmezaan, geraspt
- 3 eetlepels bladpeterselie, gesnipperd
- 40 g paneermeel
- 15 g halfvolle boter, gesmolten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stoom de bloemkool ongeveer 10 minuten. Doe de roosjes in de blender met enkele eetlepels kookvocht en pureer. Voeg eventueel wat extra kookvocht toe.
Meng de pasta met de bloemkoolpuree. Roer er de melk, de gruyère of emmentaler, de parmezaan en de peterselie door. Kruid met peper en zout.
Doe de pasta in een ovenschaal. Meng het paneermeel met de gesmolten boter. Verdeel het over de pasta.
Zet 20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
Kookboek
Het recept 'Gegratineerde penne met bloemkool en kaas' is afkomstig uit het kookboek...
Feel good met weightwatchers
Hilde Smeesters
'Feel good met weightwatchers' geeft je op een eenvoudige manier inzicht in de dimensies EET, BEWEEG en LEEF en hun onderlinge samenhang. Met 150 recepten
... lees verder © Uitgeverij Lannoo