Penne all'arrabbiata met bacon
bereiden
Ingrediënten
- 1 klontje boter
- 2 uien, fijngesnipperd
- 10 plakjes bacon, in kleine reepjes
- 2 blikken gepelde tomaten (totaal 800 g)
- 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
- 4 eetlepels droge witte wijn
- 2 mespuntjes suiker
- ½ theelepel sambal
- 2 mespuntjes cayennepeper
- 1 eetlepel olijfolie
- 500 g penne
- 80 g Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiden
Verhit een klontje boter in een grote (braad)pan. Doe de uien en stukjes bacon erbij en bak ze ongeveer 4 minuten.
Voeg de tomaten, knoflook, witte wijn, suiker en sambal toe. Breng op smaak met peper en laat alles 25 minuten zachtjes pruttelen; roer regelmatig. Proef even en breng de saus verder op smaak met cayennepeper.
Breng ca. 20 minuten voor het einde van de bereidingstijd van de saus een grote pan water aan de kook en voeg de olijfolie en een snufje zout toe. Kook de penne al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking (ca. 9 minuten).
Laat de gare penne goed uitlekken en doe hem in een kom. Maak in het midden een kuiltje en schenk daar de saus all’arrabiata in. Serveer de penne all’arrabiata onmiddellijk en geef de Parmezaanse kaas erbij.
Kookboek
Het recept 'Penne all'arrabbiata met bacon' is afkomstig uit het kookboek...
Pasta & lasagne
Aude de Galard & Leslie Gogois
Ontdek hoe lekker pasta- en lasagnegerechten kunnen zijn en welke eindeloze mogelijkheden ze bieden. Met de recepten uit dit boek is de bereiding heel eenvoudig... lees verder
© InmercPenne tips
Reacties op dit recept
- Rutger Hoezo boter, is toch Italiaans, doe dan ook alles in olijfolie ;-)