Penne met garnalen, room en tomaat
bereiden
Ingrediënten
- 40 g boter
- 200 g tomaten uit blik met sap, gepureerd
- 250 g penne
- 2 theelepels olijfolie
- 500 g rauwe garnalen, gepeld en darmkanaaltjes verwijderd
- 2 teentjes knoflook, gepeld en licht gekneusd
- 2 eetlepels calvados
- 2½ eetlepel kookroom
- 1 eetlepel gehakte bladpeterselie
Bereiden
Verhit 20 g boter in een kleine pan totdat de boter bruist en voeg de tomaten toe. Bestrooi met zout en peper en kook ongeveer 10 minuten op matig vuur totdat je een dikke saus hebt.
Kook de pasta in gezouten kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit intussen een grote koekenpan met antiaanbaklaag op een hoog vuur. Verhit de olie en de resterende boter totdat het mengsel bruist. Voeg de garnalen en de knoflook toe en bak op een zo hoog mogelijk vuur totdat de garnalen glanzen en aan de onderkant goudbruin en krokant zijn. Het is belangrijk dat het vuur hoog staat en dat de pan een antiaanbaklaag heeft, zodat de garnalen snel dicht schroeien en niet in hun eigen sap koken. Draai de garnalen om met een tang en bestrooi ze met zout, wanneer ze klaar zijn. Voeg de calvados toe en laat deze verdampen.
Giet de pasta af en houd ongeveer 250 ml kooknat apart. Voeg de tomatensaus, de room en de peterselie aan de garnalen toe en breng net aan de kook. Voeg de pasta toe en schep goed om. Voeg zo nodig wat kooknat toe voor een smeuïgere saus. Serveer direct met wat versgemalen peper.
Kookboek
Het recept 'Penne met garnalen, room en tomaat' is afkomstig uit het kookboek...
Tessa Kiros - Mijn beste recepten
Tessa Kiros
In deze luxe en tijdloze verzameling heeft Tessa Kiros meer dan 150 recepten geselecteerd uit haar vijf bestsellers. Volgens Kiros is niets zo kenmerkend
... lees verder © Uitgeverij Terra