Penne met pittige saus en olijven
bereiden
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- 1 rode peper, in reepjes
- 8 ansjovisfilets, fijngesneden
- 1 blik tomaatstukjes (400 g)
- 100 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
- 2 eetlepels verse oregano, grof gehakt
- 2 eetlepels kappertjes
- 400 g penne (of andere pasta)
Bereiden
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook in 10 minuten heel zachtjes glazig. Bak de peperreepjes nog 2-3 minuten zachtjes mee. Schep de ansjovis erdoor en laat de vis al roerende smelten. Schep dan de tomaatstukjes met vocht, olijven, oregano en kappertjes erdoor en laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen. Verdun eventueel met een scheutje van het pastakookvocht.
Kook de penne in een pan met ruim kokend water en zout in 10-12 minuten beetgaar. Giet de pasta af en roer de pasta door de saus.
Schep de penne met saus in diepe borden. In Italiƫ serveren ze bij dit gerecht geen kaas, maar het mag natuurlijk best. Lekker met een salade van sperzieboontjes.
Kookboek
Het recept 'Penne met pittige saus en olijven' is afkomstig uit het kookboek...
Cucina della mamma
Clara ten Houte de Lange
Een boek voor de drukbezette en overvraagde Hollandse moeder, zij die werkt, verzorgt én kookt. En om de dagelijkse quality time van het hele gezin aan tafel ook
... lees verder © Tirion Uitgevers