Penne met sugarsnaps, tomaat en Hollandse garnalen
bereiden
Bevat per portie
705 kcal
Ingrediënten
- 150 g penne
- 200 g sugarsnaps
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 eetlepel milde kerriepoeder
- 150 ml kookroom
- 5 tomaten, gehalveerd
- 200 g Hollandse garnalen
Bereiden
Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Voeg na 4 minuten de sugarsnaps toe en kook ze met de pasta gaar.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpan met een dikke bodem en fruit de ui heel zachtjes glazig. Roer het kerriepoeder erdoor en voeg de kookroom toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Verdun de saus eventueel met een beetje van het pastakookvocht en laat de saus 3 minuten zachtjes sudderen.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en leg de tomaten er met de snijkant naar beneden in. Bak de tomaten 3 minuten, keer ze na 2 minuten.
Schep de garnalen door de kerriesaus en warm de saus nog heel even door. Giet de pasta met sugarsnaps af en verdeel dit over twee warme diepe (pasta)borden. Schep de garnalen met kerriesaus op de pasta en leg daarna de tomaatjes erop. Serveer direct.
Variatietip
Vervang de Hollandse garnalen door gepelde tijgergarnalen of cocktailgarnalen. Neem in plaats van sugarsnaps peultjes of broccoli. Kook deze groenten maar 3-4 minuten met de pasta mee.
Het recept 'Penne met sugarsnaps, tomaat en Hollandse garnalen' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau