Penne met worst en gepofte knoflook
bereiden
Ingrediënten
- 16 teentjes knoflook
- olijfolie
- 200 ml vleesfond
- 200 ml koksroom
- 100 ml rode wijn
- 200 g Italiaanse varkensworst, in kleine stukjes
- 400 g penne rigate
- 50 g pecorino, geraspt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Pof de knoflook: leg de 16 teentjes in een ovenschaal en giet er olijfolie over tot ze onder staan. Zet ze in de oven en laat ze zacht en gaar worden in ca. 15 minuten. Als ze gaar zijn komen ze boven drijven.
Kook in een kleine pan de fond, room en rode wijn in tot de helft. Roer er de helft van de knoflookteentjes door en maak het geheel fijn met de staafmixer.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de worst in een paar minuten gaar.
Kook de penne beetgaar in een grote pan gezouten kokend water.
Meng de penne met de worst en saus en bestrooi vervolgens met de kaas en de rest van de knoflook. Serveer direct.
Extra benodigd
Staafmixer
Opmerking
De olie waarin de knoflook gegaard is, wordt in dit recept niet gebruikt. Maar weggooien is natuurlijk zonde! Bewaar de heerlijke knoflookolie bijvoorbeeld voor spaghetti aglio e olio, om vlees of aardappelen in te bakken, voor saladedressings, enzovoorts.
Kookboek
Het recept 'Penne met worst en gepofte knoflook' is afkomstig uit het kookboek...
Alles over pasta
Désirée Verkaar & Stefano Manti
Als iets de Italiaanse keuken symboliseert, is het wel pasta. Toch heeft pasta nog heel wat geheimen. Waarom eten ze in Bologna geen spaghetti bolognese? Waarom... lees verder
© Caplan Books