Penne met zalm en rucola
bereiden
Bevat per portie
795 kcal
36 g eiwit
27 g vet
95 g koolhydraten
Ingrediënten
- 500 g penne
- 25 g plantaardige margarine
- 1 sjalot, fijngehakt
- 400 g zalmfilet, in hapklare stukken gesneden
- 1 glas witte wijn
- 200 ml lichte zure room
- 1 bosje, dille, fijngehakt
- ½ bosje bieslook, fijngehakt
- 2 handvol rucola
Bereiden
Kook de pasta gaar en giet af.
Smelt de boter en fruit de sjalot gedurende 3 minuten. Doe de zalm in de pan en bak ze 2 minuten. Voeg de wijn toe en laat 4 à 6 minuten sudderen, tot de wijn wat ingekookt is.
Haal van het vuur en voeg de zure room toe. Breng op smaak met peper, zout en de kruiden. Meng de pasta met de zalm en saus. Versier met rucola.
Kookboek
Het recept 'Penne met zalm en rucola' is afkomstig uit het kookboek...
Het sportkookboek 2
Stephanie Scheirlynck
Net als bij topatleten kan topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck ook jou helpen om het maximum uit je trainingen te halen en je lichaam sneller te laten herstellen en dat alles aan de hand van lekkere uitgebalanceerde (en eenvoudige) maaltijden
... lees verder © Uitgeverij Lannoo