Krokant gebakken ravioli met zure room dip
bereiden
Ingrediënten
- 250 g kant-en-klare verse ravioli (bijv. spinazie of kaas en tomaat)
- 1½ eetlepel olijfolie
- snufje zeezoutvlokken
- handvol geraspte vegetarische Parmezaanse kaas
- voor de dip
- 150 ml zure room
- 2 eetlepels fijngesneden bieslook
- zeezoutvlokken, naar smaak
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht of 200 °C elektrisch.
Leg de ravioli in een met bakpapier beklede braadslede of op een bakplaat die groot genoeg is om alles er in één laag in te doen; haal deegkussentjes die aan elkaar vastzitten voorzichtig los. Sprenkel dan de olijfolie erover, bestrooi met zeezout en meng voorzichtig met je handen zodat alles met een dun laagje olie bedekt is.
Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak 15 minuten tot de ravioli eruitziet als krokante, goudbruine 'planeetjes' (controleer na 12 minuten en zet zo nodig nog 3-4 minuten terug in de oven).
Meng intussen de zure room en bieslook in een kom en breng op smaak met zeezout.
Serveer de deegkussentjes binnen 5 minuten - ze zijn het lekkerst als ze warm zijn. Je kunt ze ook van tevoren maken en vlak voor het opdienen nog even in een hete oven opwarmen.
Extra benodigd
Bakpapier
Opmerking
Wat is er beter dan kant-en-klare ravioli uit de winkel? Krokante kant-en-klare ravioli uit de winkel! Een nieuw gerecht, leuk om lekker heet te eten, liefst met iets kouds (én bruisends) erbij - de puristen onder jullie moeten maar even wegkijken, want de dip van zure room en bieslook maakt dit gerecht echt helemaal af. Ik was vergeten om voor het bakken nog wat Parmezaanse kaas over de ravioli te strooien, maar ik heb het in de beschrijving wel opgenomen zodat jij het straks niet vergeet.
Kookboek
Het recept 'Krokant gebakken ravioli met zure room dip' is afkomstig uit het kookboek...
Het groene kookboek
Rukmini Iyer
In 'Het groene kookboek' vind je heerlijke vegetarische en vegan gerechten voor iedere dag van de week. Van recepten die 15 tot 30 minuten bereidingstijd hebben - perfect voor drukke (werk)dagen - tot gerechtjes om te delen en maaltijden voor
... lees verder © Uitgeverij Becht