Open ravioli met ricotta en spinazie
bereiden
Ingrediënten
- 12 koelverse lasagnevellen van 10 x 20 cm (250 g)
- 100 g boter
- 2 eetlepels verse salieblaadjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 300 g panklare spinazie
- 250 g ricotta
- 1 eidooier
- 150 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
- nootmuskaat
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de lasagnevellen in een grote pan met ruim kokend water in 6-8 minuten beetgaar en laat ze over de rand van een vergiet uitlekken.
Smelt 75 g boter in een steelpan. Laat de boter even uitbruisen en voeg de salieblaadjes toe. Verwarm het geheel 5 minuten op heel zacht vuur.
Verhit 25 g boter in een wok en fruit de knoflook zachtjes glazig. Schep de spinazie erdoor en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Laat dit iets afkoelen.
Roer in een kom de ricotta los met de eidooier en 100 g Parmezaanse kaas. Roer de spinazie erdoor.
Schep het ricottamengsel op de lasagnevellen en vouw deze dubbel. Leg in vier ovenvaste diepe borden elk 3 open ravioli's. Strooi de rest va n de kaas erover en schep de gesmolten boter met salie erover.
Schuif de borden in de oven en laat de ravioli's in 10-15 minuten gaar worden en licht kleuren.
Kookboek
Het recept 'Open ravioli met ricotta en spinazie' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Vegetarisch
diverse auteurs
Heerlijk vegetarisch eten, het is gezond en smaakvol, dus doen! Dit handzame kookboekje staat bol van gemakkelijk te maken, lekkere recepten. Van heerlijke... lees verder
© InmercRavioli tips
Reacties op dit recept
- Maria Super! Mijn gasten hebben ervan genoten. Voeg nog een kleine draai peper toe aan het ricottamengsel, anders is het net te flauw.
- Sylvia Wat een heerlijk gerechtje zeg! Inderdaad lekker wat peper erbij voor een spicy kick, top.