Ravioli van eekhoorntjesbrooddeeg met courgette en paprika

4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,7obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • 30 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 300 g tarwemeel + extra voor het bestuiven
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 kleine courgettes, in blokjes
  • 1 theelepel gehakte tijmblaadjes
  • 150 g ricotta
  • 1 eiwit voor het bestrijken
  • 1 rode en 1 oranje paprika, in repen
  • 50 g boter

Voorbereiden

Maal voor het deeg het eekhoorntjesbrood fijn en doe het met het meel en een beetje zout op een werkvlak. Druk met een kommetje een kuiltje in het midden en doe de eieren en 5-6 eetlepels water erin. Kneed daaruit met de handen een glad deeg. Vorm het deeg tot een bol, wikkel deze in folie en laat hem 30 minuten in de koelkast rusten.

Bereiden

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Verhit de olie in een pan en stoof daarin de knoflook licht. Voeg de courgette toe en stoof ca. 10 minuten mee onder af en toe roeren. Voeg tijm, zout en peper toe. Laat afkoelen en meng dan met de ricotta en de helft van de pijnboompitten.

Halveer de meelbal en rol het deeg met de pastamachine of met de deegroller op een met bloem bestoven werkvlak dun uit in 2 plakken. Leg met een theelepel en met wat onderlinge afstand kleine hoopjes van de vulling op een deegplak. Bestrijk de randen met eiwit en leg de tweede deegplak daarover heen. Snijd (met een deegradertje) tussen de vulling ravioli uit en druk de randen vast.

Breng gezouten water aan de kook en laat de ravioli daarin gaar worden tot ze aan de oppervlakte komen. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en verdeel over vier borden. Wentel de paprikareepjes in hete boter en serveer met de resterende pijnboompitten over de ravioli.

Extra benodigd

Plasticfolie

Het recept 'Ravioli van eekhoorntjesbrooddeeg met courgette en paprika' wordt je aangeboden door

Ravioli tips