Ravioli met kip, ricotta en truffelsaus
- 4 personen
- 40 min
- waardering 8
- Voorgerecht
- Italiaans
- Gevogelte
Ingrediënten
- voor de pasta
- 250 g bloem
- 200 g eidooier
- 10 ml olijfolie
- voor de vulling en de saus
- 350 g kipfilet
- 50 g eiwit
- ¼ teentje knoflook
- 100 g ricotta
- 100 ml witte wijn
- 100 ml noilly prat of witte Martini
- 1 laurierblaadje
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 100 ml room
- 50 g truffelpasta
Voorbereiden
Zeef 250 g bloem boven je werkblad en meng 1 mespuntje zout er doorheen. Maak met je hand een kuiltje in de bloem en voeg 200 g eidooier en 10 ml olijfolie toe. Kneed het langzaam tot een elastisch deeg. Als het deeg te slap wordt (bij grote dooiers bijvoorbeeld), voeg dan wat extra bloem toe. Als het deeg te droog blijft, voeg je wat water toe. Wikkel de deegbal in huishoudfolie en laat het ca. 30 minuten rusten in de koelkast.
Bereiden
Haal het pastadeeg door de pastamachine en rol het uit op de kleinste stand. Bedek de pasta met een keukendoek om uitdrogen te voorkomen.
Doe de kip, het eiwit en de knoflook in een keukenmachine en draai dit tot een gladde massa. Voeg wat zout, wat peper en tot slot de ricotta toe.
Steek met een glas of pastavorm 8 grote ronde plakken uit het deeg (doorsnede 8 à 10 cm). Leg op 4 van deze plakken wat vulling, bestrijk de randen met wat water en leg er een tweede plak pasta op. Druk deze goed aan. Kook de pakketjes daarna in ruim kokend water.
Kook de witte wijn, de noilly prat, de laurier en de knoflook tot eenderde in en voeg de room toe. Breng alles aan de kook en voeg de truffelpasta toe.
Leg op ieder bord een ravioli en giet de saus erover.
Extra benodigd
Pastamachine, keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Ravioli met kip, ricotta en truffelsaus' is afkomstig uit het kookboek...
Pasta boekbox
Joris Scott & Niels Schavemaker
In deze cadeaubox vind je een kookboek met 24 makkelijk te maken gerechten. Van spaghetti bolognese of een frisse pastasalade met mozzarella tot tagliatelle... lees verder
© Mo'Media