Pasta arrabbiata met gerookte makreel
bereiden
Ingrediënten
- 2 rode pepers, kleingesneden
- olijfolie
- 1 ui, kleingesneden
- 2 teentjes knoflook, kleingesneden
- 1 blikje tomatenpuree (40 g)
- 300 g volkorenspaghetti
- 400 g gerookte makreel, in reepjes
Bereiden
Bak in een ruime pan de rode peper 2 minuten zachtjes in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de ui toe en bak 2 minuten zachtjes mee. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut zachtjes mee. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed. Voeg eventueel wat extra olijfolie of water toe en strooi er zout over.
Kook de pasta in gezouten water beetgaar. Giet de pasta af en roer door de tomatensaus. Verdeel de pasta arrabbiata over diepe borden en leg de makreel erop.
Tip
'Verwerkte tomaten zijn een betere bron van Iycopeen (antioxidanten) dan rauwe tomaten en daardoor nog gezonder. We kunnen dus met een gerust hart veelvuldig gebruikmaken van kant-en-klare tomaten producten, zoals tomatenpuree, tomatensap, tomatensaus, tomatensoep en gepelde tomaten.' - Joke Glansbeek
Kookboek
Het recept 'Pasta arrabbiata met gerookte makreel' is afkomstig uit het kookboek...
Beautyfood
Joke Glansbeek
Een gladde, stralende huid, mooie sterke nagels en glanzende haren. Kun je daarvoor koken? Ja, dat kan. Make-up artist en schoonheidsspecialiste Joke... lees verder
© Tirion UitgeversSpaghetti tips
Reacties op dit recept
- Annelies Dit gerecht leek op voorhand een beetje saai (weinig groentenbv), maar bleek verrassend lekker en voedzaam. Ik zal het zeker nog eens maken!
- Ellen Lekker pittig, heb nog een kleingesneden rode paprika een restje diepvries spinazie en een halve zak rucola toegevoegd (op het laatst) zodat er iets meer groente in zit. Bijzonder met de makreel maar zal zeker ook lekker smaken met rund of varkensvlees.
- Renate Het was heerlijk en toch gezond, en Is opgenomen in ons eetassortiment. Dank je wel :)
- wl Jammer van de lekkere makreel. Weinig smaak!