Spaghetti and meatballs
bereiden
Ingrediënten
- voor de gehaktballen
- 250 g rundergehakt
- 250 g varkensgehakt
- 2 teentjes knoflook, geplet
- 1 ei, losgeklopt
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 50 g paneermeel
- 1 eetlepel fijngehakte blaadjes bladpeterselie
- 100 ml melk
- voor de tomatensaus
- 3 eetlepels gesnipperde ui
- 1 eetlepel fijngesneden wortel en bleekselderij
- 3 eetlepels olijfolie
- 5 teentjes knoflook, geplet
- 500 g tomatenpuree
- 2 snufjes gedroogde oregano (of basilicum)
- suiker (eventueel)
- overige ingrediënten
- 400 g spaghetti
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng alle ingrediënten voor de gehaktballen met ½ theelepel zout en een snufje peper en kneed ze tot een homogeen mengsel. Verdeel het mengsel in tien tot twaalf porties en rol er met je handen gehaktballen van. Leg de gehaktballen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven.
Bak voor de tomatensaus de ui, de wortel en de bleekselderij ca. 5 minuten in de olijfolie op middelhoog vuur, tot de ui glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut voor je de tomatenpuree en 100 ml water toevoegt. Laat ca. 15 minuten sudderen. Voeg de oregano, zout, peper en suiker naar wens toe. Voeg de gehaktballen toe en kook ze 15 minuten.
Kook intussen de spaghetti al dente. Serveer met de gehaktballen en de tomatensaus.
Kookboek
Het recept 'Spaghetti and meatballs' is afkomstig uit het kookboek...
New York - recepten uit de Big Apple
Marc Grossman
Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse gerechten zoals ze in de... lees verder
© Good Cook