Spaghetti met bacon en garnalen van Annabel Langbein
bereiden
Ingrediënten
- 500 g spaghetti of andere pasta
- 2 eetlepels olijfolie
- 6 plakken bacon of doorregen spek, in blokjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- fijn geraspte schil van 1 citroen
- ½ theelepel chilivlokken
- ½ rode chilipeper, zonder zaadjes en fijngesneden, of naar smaak
- 400 g rauwe garnalenstaarten
- sap van 1 citroen
- 20 g fijngehakte peterselie
- 45 g geraspte Parmezaanse kaas (naar keuze)
Bereiden
Kook de pasta 2 minuten korter dan op de verpakking staat aangegeven.
Verhit ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de bacon goudbruin. Voeg de knoflook, citroenrasp, chilivlokken en chilipeper toe en laat alles 30 seconden bakken. Voeg de garnalenstaarten toe en roerbak ze 2-3 minuten op middelhoog vuur, tot ze van kleur veranderen.
Laat de gekookte pasta uitlekken en houd 125 ml van het kookvocht apart. Voeg de pasta, het citroensap, wat zout en peper en het kookvocht toe aan het garnalenmengsel in de koekenpan. Laat alles, al roerend, nog even goed doorwarmen, zodat de pasta alle smaken goed kan opnemen. Bestrooi het geheel met de peterselie en serveer meteen. Geef er eventueel nog wat Parmezaanse kaas bij.
Kookboek
Het recept 'Spaghetti met bacon en garnalen van Annabel Langbein' is afkomstig uit het kookboek...
Food & Fun
Annabel Langbein
Annabel Langbeins 'Food & Fun' staat helemaal in het teken van de zomer. Dit boek bevat meer dan 150 recepten die niet kunnen mislukken, menu-ideeën
... lees verder © Van DishoeckSpaghetti tips
Reacties op dit recept
- Joan Lekker en gemakkelijk recept. Na het koken van de spaghetti een klontje roomboter toegevoegd. Lekker met een artisjokkensalade met olijven, tomaten en basilicum.