Spaghetti cacio e pepe met rucola en citroen
bereiden
Ingrediënten
- 350 g spaghetti
- 100 g gerookt spek of pancetta, in kleine dobbelsteentjes
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie
- 3 eetlepels fijngehakte knoflook (ca. 4 grote teentjes)
- 1 theelepel chilivlokken, plus meer naar smaak
- 2 theelepels versgemalen zwarte peper, plus meer naar smaak
- 4 eetlepels versgeperst citroensap
- 150 g Parmigiano Reggiano, versgeraspt, plus meer voor erbij
- 75 g rucola
Bereiden
Kook de spaghetti in een grote pan met flink gezouten water al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd 250 ml van het kookwater opzij (dat is straks handig) en giet de pasta af.
Bak intussen de pancetta in een koekenpan 7-9 minuten op matig tot hoog vuur lekker krokant. Voeg de olijfolie toe, doe de knoflook, chilivlokken en zwarte peper erbij en bak alles 1 minuut tot het gaat geuren.
Doe het citroensap in de koekenpan, schep de uitgelekte pasta erbij en hussel. Voeg de parmezaan toe en hussel alles met een beetje pastawater erbij, een paar eetlepels per keer, zodat de pasta lekker door de kaas wordt bedekt. Doe de rucola erbij en hussel circa 1 minuut tot hij is geslonken. Voeg nog extra zout, veel zwarte peper en chilivlokken naar smaak toe. Serveer met nog meer parmezaan.
Kookboek
Het recept 'Spaghetti cacio e pepe met rucola en citroen' is afkomstig uit het kookboek...
Cravings
Chrissy Teigen
Koken met Chrissy Teigen! De vrouw van John Legend weet wel wat lekker is... Haar kookboek 'Cravings' bevat de recepten voor alles waarnaar Chrissy verlangt... lees verder
© Kosmos UitgeversSpaghetti tips
Reacties op dit recept
-
carla
Ligt het aan mij of mis ik wanneer de pancetta eventueel wordt toegevoegd. Of blijft dit apart?
- redactie okoko recepten Alles gaat in de koekenpan, de pancetta als eerste.
- carla Merci. Door de nieuwe alinea dacht ik dat er een nieuwe koekenpan moest worden gebruikt... ;-( ;-)
- Joan I.p.v. olie twee eetlepels roomboter gebruiken. Lekker fris gerecht.