Spaghetti met garnalen
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 400 g spaghetti
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- 25 g boter
- 1 kleine ui, fijngesnipperd
- 300 g rauwe garnalen, gepeld
- 3 tomaten, in blokjes
- 7 eetlepels droge witte wijn
- 1 handje verse basilicum, gescheurd
Bereiden
Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook ze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
Verhit ondertussen de olie en boter in een grote pan. Voeg de uisnippers toe en bak ze 5 minuten tot ze zacht zijn.
Voeg de garnalen toe en bak ze tot ze roze kleuren. Roer de tomaten en witte wijn erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Roer het garnalenmengsel met het basilicum door de gekookte pasta. Voeg indien nodig extra zout en peper toe en serveer direct.
Kookboek
Het recept 'Spaghetti met garnalen' is afkomstig uit het kookboek...
Easy Italian kookboek
Jennifer Donovan
Het geheim van de Italiaanse keuken is een-voud. De fijne kneepjes ervan zijn makkelijk te leren aan de hand van dit basiskookboek. In deel 1 worden de grondslagen... lees verder
© The House of Books