Spaghetti met gesmoorde kippendij
- 6 personen
- 90 min
- waardering 8,6
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 75 ml extra vergine olijfolie
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 400 g kippendijen
- 400 ml goede tomato passata (gezeefde tomaten)
- 1 takje rozemarijn
- 1 laurierblad
- kippenbouillon of water
- 600 g gedroogde spaghetti
- versgeraspte Parmigiano Reggiano
Bereiden
Verwarm voor de saus de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook. Verwarm de rest van de olijfolie in een andere hapjespan en voeg de kippendijen toe. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Bak de kippendijen mooi bruin en keer ze regelmatig om zodat ze niet aanbranden.
Voeg de gebakken kippendijen en de bakolie toe aan de ui en knoflook, schenk vervolgens de tomato passata erbij en voeg de rozemarijn en het laurierblad toe. Draai het vuur laag en laat het geheel ongeveer 1 uur sudderen totdat het vlees uit elkaar begint te vallen. Voeg eventueel wat kippenbouillon of water toe.
Laat de saus afkoelen. Haal vervolgens de stukken kip eruit, verdeel ze in hapklare stukken en leg ze weer in de saus. Je kunt deze saus heel goed een of twee dagen van tevoren klaarmaken.
Kook de spaghetti in ruim kokend en gezouten water al dente. Warm ondertussen de kip en de tomatensaus op. Giet de pasta af en doe hem weer terug in de pan. Roer de saus door de pasta. Breng het gerecht eventueel nog verder op smaak met peper en zout en serveer het met een ruime hoeveelheid geraspte Parmigiano reggiano.
Kookboek
Het recept 'Spaghetti met gesmoorde kippendij' is afkomstig uit het kookboek...
Pasta Artigiana
Nino Zoccali
Met 'Pasta Artigiana' mak je kennis met een bonte verzameling aan regionale Italiaanse pastagerechten. Van smakelijke gevulde verse pasta's tot hartige soepen... lees verder
© Good Cook