Spaghetti met knoflook, olijfolie, ansjovis en chilipepertjes
- 5 personen
- 25 min
- waardering 8,4
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vis
Ingrediënten
- 500 g spaghetti
- 200 ml extra vergine olijfolie
- 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- 3 ansjovisfilets in olijfolie, fijngehakt
- 1 klein bosje bladpeterselie, fijngehakt
- 1 rood chilipepertje, peperoncino, vers of gedroogd, fijngehakt
Bereiden
Kook de spaghetti: breng 5 liter water in een grote pan met deksel aan de kook. Voeg 5 eetlepels zout toe als het water kookt en leg het deksel er weer op. Doe de spaghetti erin en schep hem om, zodat de pasta niet aan elkaar kleeft. Kook de spaghetti al dente en giet hem af in een vergiet.
Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan of pan met dikke bodem, fruit de knoflook en neem de pan van het vuur zodra de knoflook bruin begint te worden. Laat de olie afkoelen. Doe de ansjovis in de olie. Doe 2 eetlepels van het kookwater van de pasta bij de olie. Giet de pasta af en laat hem goed uitlekken.
Doe de spaghetti dan samen met de peterselie en chilipeper bij de olijfolie en schep alles goed door elkaar tot de ansjovisfilets helemaal gesmolten zijn.
Tips
'Makkelijker dan dit kan bijna niet. Wees vooral niet te zuinig met olijfolie en neem een olie van goede kwaliteit. De knoflook moet vers zijn en een frisse smaak hebben. Gedroogde pepertjes kun je het beste in een vijzel fijnmalen.' - Nikko Amandonico
Kookboek
Het recept 'Spaghetti met knoflook, olijfolie, ansjovis en chilipepertjes' is afkomstig uit het kookboek...
Una bella spaghettata
Nikko Amandonico
In Napels is iedereen een expert op het gebied van eten en helemaal op het gebied van de vele verschillende pastagerechten. Iedereen weet precies hoe je een pasta... lees verder
© Tirion Uitgevers