Spaghetti met olijven

6 personen
bereiden

waardering 7,5obv 6 waarderingen

Ingrediënten

  • 300 g zwarte olijven, ontpit en grof gehakt
  • 6 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 600 g spaghetti

Bereiden

Neem een grote pan en fruit daarin de olijven in de helft van de olie.

Kook de spaghetti al dente in minstens 6 liter gezouten water. Hij moet echt beetgaar zijn.

Doe de spaghetti met de rest van het kookvocht in de pan met olijven, roer alles door elkaar, neem van het vuur en voeg de rest van de olie toe.

Kruid met flink wat peper en serveer warm.

Kookboek

Het recept 'Spaghetti met olijven' is afkomstig uit het kookboek...

Napels proeven

Italië heeft zijn gastronomische reputatie in ruime mate te danken aan het eten en drinken uit Campanië in het algemeen, en Napels in het bijzonder. Vreemd genoeg is

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Spaghetti tips