Spaghetti met pesto
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 400 g spaghetti
- handjevol basilicumblaadjes
- 25 g pijnboompitten, geroosterd
- 2 teentjes knoflook, grof gehakt
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiden
Kook de spaghetti beetgaar in een pan met kokend water en zout. Controleer de gaarheid van de pasta ongeveer 1 minuut voor het einde van de kooktijd die op de verpakking staat.
Maal alle overige ingrediënten met 1 theelepel zeezout met een staafmixer fijn tot een dikke pesto.
Giet de spaghetti af en meng de pesto erdoor. Verdeel de spaghetti over vier diepe borden en serveer direct.
Extra benodigd
Staafmixer
Het recept 'Spaghetti met pesto' is afkomstig uit het kookboek Pasta (fun food serie) van Thea Spierings.
© Caplan Books.Spaghetti tips
Reacties op dit recept
-
Marcia
Ja, dit is erg lekker natuurlijk, maar ik maak de pesto wat minder fijn : de blaadjes grof hakken, de pijnboompitten roosteren en ook niet al te fijn maken in de vijzel (met het zeezout). De knoflook pers ik wel uit trouwens. Dan krullen schaven van de kaas (parmezaan of pecorino).
Probeer maar eens !
Oja, en erbij een tomatensalade (vvor de smaak èn de kleur).