Spaghetti pesto met gegrilde trostomaatjes
bereiden
Ingrediënten
- voor de pesto
- 40 g vers basilicum
- 1 teen knoflook
- 50 g ongezouten, ongebrande cashewnoten
- 25 g pijnboompitten
- 3 eetlepels edelgistvlokken
- 60 ml extra vierge olijfolie
- voor de pasta
- 12 trostomaatjes, aan de tak
- olijfolie
- 400 g gedroogde spaghetti
- zonnebloemolie
- 100 g snijbonen, in plakjes
Bereiden
Verhit de oven tot 220 °C.
Begin met de pesto. Meng het basilicum, de knoflook, cashewnoten, pijnboompitten en edelgistvlokken in de keukenmachine tot een grove pesto. Voeg de olijfolie toe en meng nog eens goed. Proef en voeg naar smaak zeezout toe.
Besprenkel de tomaatjes met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout. Rooster ze circa 15 minuten in de oven.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af in een vergiet.
Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de snijbonen met een snuf zout 4-5 minuten op hoog vuur.
Meng de snijbonen en de pesto door de spaghetti. Schep de pasta op de borden en leg een takje tomaatjes erbovenop.
Extra benodigd
Keukenmachine of vijzel
Opmerking
Pasta pesto, de ultieme Italiaanse klassieker, die je helaas als veganist niet vaak in een restaurant kunt bestellen omdat er Parmezaanse kaas in de pesto zit. In deze plantaardige variant mist niemand de parmezaan.
Kookboek
Het recept 'Spaghetti pesto met gegrilde trostomaatjes' is afkomstig uit het kookboek...
De vier seizoenen van Vogel
Sanne Vogel
Het boek 'De vier seizoenen van Vogel' is het resultaat van een tienjarige zoektocht naar wat volgens Vogel het ideale eten is: op de eerste plaats retelekker natuurlijk, maar daarnaast ook plantaardig, seizoensgebonden en lokaal
... lees verder © Fontaine Uitgevers