Spaghetti met pesto van walnoten en pecorino van Ainsley Harriott
bereiden
Ingrediënten
- 50 g gepelde walnoten
- 25 g blaadjes verse bladpeterselie
- 2 teentjes knoflook, grof gehakt
- 50 g versgeraspte pecorino, plus wat extra voor de garnering
- 350 g spaghetti
- 120 ml olijfolie extra vierge
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de walnoten over een bakplaat en gril ze 8-10 minuten tot ze licht geroosterd zijn. Haal ze uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.
Hak de peterselie in de keukenmachine of hakmolen met 1 theelepel zout en de knoflook fijn. Voeg de afgekoelde walnoten en de pecorino toe en hak ook die even fijn. Laat de machine draaien en schenk geleidelijk de olie bij het mengsel tot je een dikke, homogene pesto hebt. Breng op smaak met peper en zout.
Breng in een grote pan water aan de kook en strooi er een flinke mespunt zout in. Leg de spaghetti in de pan en roer een keer door. Kook de pasta in 10-12 minuten (of volgens de bereidingswijze op de verpakking) al dente. Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet en kiep hem vervolgens terug in de pan. Roer de pesto erdoor en serveer dit gerecht in warme diepe borden of kommen. Strooi er wat geraspte pecorino over en dien het gerecht meteen op.
Extra benodigd
Keukenmachine
Tip
'Deze pesto is een variant op het gebruikelijke succesnummer met basilicum, maar zorg wel voor verse walnoten, anders kan het resultaat tegenvallen. Deze pesto smaakt ook heerlijk in tomatensoep of strijk met een mesje eens een vleugje onder het vel van een kippenborst voordat deze de oven in gaat. Ook lekker als dressing over salades of op crostini met borrelende geitenkaas.' - Ainsley Harriott
Kookboek
Het recept 'Spaghetti met pesto van walnoten en pecorino van Ainsley Harriott' is afkomstig uit het kookboek...
Snel & simpel
Ainsley Harriott
Eindelijk weer een nieuw boek van de bekende tv-kok, presentator en culinair bestsellerauteur Ainsley Harriott. Geschreven in de bekende en geliefde 'Ainsley-traditie'
... lees verder © Uitgeverij Terra