Spaghetti primavera
- 2 personen
- 25 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 200 g kerstomaatjes, in vieren
- 2 teentjes knoflook, gehalveerd
- olijfolie
- 300 g groene asperges
- 200 g verse spaghetti
- 150 g gedopte doperwten (verse of diepvries)
- een stukje Parmezaanse kaas
Bereiden
Doe de tomaatjes en knoflook in een ruime kom en schep ze om met zout, peper en flink wat olijfolie. Zet de kom even weg.
Was de asperges en snijd de harde onderkant af. Snijd de asperges met een juliennesnijder met klein mes in slierten.
Kook de spaghetti bijtgaar in een ruime pan kokend, gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe er de laatste 5 minuten de doperwten bij. Neem de pan van het vuur en schep er de slierten asperge door. Giet alles onmiddellijk over in een vergiet en laat uitlekken.
Doe het mengsel over in de kom met de kerstomaatjes en schep alles goed om. Proef en breng zo nodig op smaak met zout en peper en extra olijfolie. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas. Je kunt dit gerecht ook koud serveren. Spoel in dat geval de spaghetti met de groenten onder de koude kraan, laat uitlekken en schep om met de gemarineerde tomaatjes.
Extra benodigd
Juliennesnijder
Kookboek
Het recept 'Spaghetti primavera' is afkomstig uit het kookboek...
Het spirelli kookboek
Orathay Souksisavanh & Vania Nikolkic
Verander stevige groente en fruit eenvoudig in de lekkerste pasta's en salades. Met 'Het spirelli kookboek' heb je 30 snelle en gezonde recepten voor je spiraalsnijder... lees verder
© Good Cook