Spaghetti met sardientjes en kappertjes
bereiden
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 100 g broodkruim van oud brood
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- 500 g gefileerde sardientjes
- 300 g spaghetti
- 100 g zongedroogde tomaten, fijngehakt
- 2 eetlepels kappertjes
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
Bereiden
Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan. Voeg het broodkruim, de knoflook en de citroenrasp toe en bak alles onder voortdurend omscheppen 5 minuten op middelhoog vuur tot het broodkruim knapperig en goudbruin is.
Haal het broodkruim uit de pan en houd het apart. Verhit de rest van de olie en bak hierin de sardientjes op middelhoog vuur, tot ze aan weerskanten goudbruin zijn.
Kook de spaghetti al dente in ruim kokend water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet en stort terug in de pan.
Voeg het broodkruim, de zongedroogde tomaten, kappertjes en peterselie toe en roer alles goed door. Leg de sardientjes erbovenop en besprenkel het geheel met citroensap en olijfolie. Breng het op smaak met zout en peper. Serveer meteen.
Kookboek
Het recept 'Spaghetti met sardientjes en kappertjes' is afkomstig uit het kookboek...
Basic pasta
Jody Vassallo
Alles wat je wilt weten over het bereiden van verse pasta. Een bloemlezing van sauzen en pesto. Meer dan 80 recepten - eenvoudig en snel te bereiden. Verrassend
... lees verder © Uitgeverij Terra. Beeld: Deirdre Rooney