Spaghetti met verse tonijn in tomatenroomsaus

4 personen
bereiden

waardering 8obv 17 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 5 teentjes knoflook, kleingesneden
  • 4 tomaten, kleingesneden
  • handje peterselie, kleingesneden
  • 100 ml (koks)room
  • 100 ml droge witte wijn
  • 400 g spaghetti
  • 400 g tonijnfilet, in blokjes
  • klein handje basilicum, kleingesneden

Bereiden

Verwarm 1 eetlepel olie in een pan en bak de knoflook even aan. Roer de tomaten en de peterselie erdoor en bak 1 minuut mee. Blus af met de room en de witte wijn en laat 5 minuten pruttelen.

Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm ondertussen de rest van de olie in een hete wok en schroei de tonijn al roerbakkend rondom dicht. Bestrooi met zout en peper. Schep de tonijn en het basilicum door de saus en serveer met de spaghetti.

Kookboek

Het recept 'Spaghetti met verse tonijn in tomatenroomsaus' is afkomstig uit het kookboek...

Tonijn

Tonijn is een heerlijke, gezonde en veelzijdige vis. Dit boekje nodigt je in 40 smakelijke recepten uit om er eens iets heel anders mee te doen! Zowel verse tonijn als... lees verder

© Caplan Books

Spaghetti tips

Reacties op dit recept

  • Jeffrey Waarom koksroom? Slagroom, verse room etc.
  • Joan Eenvoudig en lekker snel gerecht. Goed op smaak brengen. Scheutje citroensap erbij gedaan om het niet iets frisser te maken.