Zwarte spaghetti met inktvisringen en garnalen
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vis
Ingrediënten
- extra vergine olijfolie naar smaak
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 30 g inktvisringen
- 400 g gepelde garnalen zonder kop
- 200 g wortel, in kleine blokjes
- 1 glas witte wijn
- 2 lente-uitjes, in ringetjes
- 400 g zwarte spaghetti (op basis van inktvisinkt)
- 1 bosje peterselie, fijngesneden
Bereiden
Verhit in een koekenpan een scheut olijfolie en fruit de knoflook. Voeg de inktvis, de garnalen en de wortel toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Blus af met de witte wijn en kook nog 10 minuten door. Doe de lente-ui in de pan en breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en zet apart.
Kook de zwarte spaghetti in ruim kokend water met zout al dente, giet af en doe de pasta bij de saus in de pan. Roer het geheel op hoog vuur enkele minuten goed door, zodat de smaken mengen. Bestrooi met de gehakte peterselie, serveer en buon appetito.
Kookboek
Het recept 'Zwarte spaghetti met inktvisringen en garnalen' is afkomstig uit het kookboek...
Pasta
Stefano Cavallari
Stefano Cavallari neemt je in 'Pasta' mee naar het Italië van zijn jeugd en de pasta's die zijn oma hem leerde bereiden. Van een mooie spaghetti con frutti di mare... lees verder
© Unieboek Spectrum