Tortilla-flammkuchen met zalm en asperges
bereiden
Ingrediënten
- 4 bietentortilla's (No Fairytales)
- 200 g crème fraîche
- 100 g groene aspergetips
- 1 rode ui
- 200 g gerookte zalm
- 100 g tuinerwtjes
- 2 eetlepels kappertjes
- 10 g bieslook
- 1 citroen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de tortilla's op twee met bakpapier beklede bakplaten en besmeer ze met crème fraîche.
Snijd de aspergetips in stukjes van 3 cm en snijd de ui in ringen. Verdeel de asperges en ui met de gerookte zalm, tuinerwtjes en kappertjes over de tortilla's. Breng op smaak met zout en peper.
Bak de tortilla's in 10-15 minuten knapperig in de oven.
Hak de bieslook fijn en snijd de citroen in partjes. Bestrooi de flammkuchen wanneer ze uit de oven komen met de bieslook en serveer met de partjes citroen.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Tortilla-flammkuchen met zalm en asperges' is afkomstig uit het kookboek...
It's a wrap
No Fairytales
In het kookboek 'It's a wrap' vind je 50 snelle, makkelijke en verrassende recepten voor elke dag en voor iedere gelegenheid. Een tortilla als saladebowl of als dunne pizzabodem? Enchilada's? Quesadilla's? Het kan allemaal
... lees verder © Spectrum. Beeld: Simone van den Berg