Pizza met knoflook, olijfolie, peterselie en ansjovis
- 1 pizza (Ø 34 cm)
- 30 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vis
Ingrediënten
- 10-12 kerstomaatjes
- 1 flinke teen verse knoflook, paars van kleur, fijngehakt
- olijfolie van zeer goede kwaliteit
- 280 g pizzadeeg
- 3-4 ansjovisfilets, uit blik op olijfolie
- een paar blaadjes bladpeterselie, fijngeknipt
Bereiden
Snijd de tomaten in partjes en breng ze op smaak met de fijngehakte knoflook, fleur de sel en een scheutje olijfolie.
Verhit de oven voor op 250 °C.
Spreid het deeg zo dun mogelijk uit op het werkblad dat is bestoven met een beetje meel. Leg het deeg op een bakplaat die is ingevet met een klein beetje olie. Besprenkel het deeg met olijfolie en zet 10 minuten in de oven.
Verdeel de tomaten over de pizza. Zet nog 5 minuten in de oven. De pizza moet goudbruin en knapperig zijn.
Als de pizza uit de oven komt, beleg je hem met ansjovis en strooi je er peterselie over. Besprenkel met nog wat olijfolie.
Kookboek
Het recept 'Pizza met knoflook, olijfolie, peterselie en ansjovis' is afkomstig uit het kookboek...
Pizza
Alba Pezone
De vijf beste pizzabakkers van Napels - de bakermat van de pizza - geven hun recepten en geheimen bloot. Deze pizzabijbel met een omvang van 360 pagina's... lees verder
© Good Cook