Pizza met witte en groene asperges
- 2 personen
- 60 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- voor het deeg
- 300 g bloem
- 16 g droge gist
- 50 ml lauwe melk
- 40 ml olijfolie
- 1 ei
- 1 eetlepel fijne tafelsuiker
- voor het beleg
- 8 witte asperges
- 8 groene asperges
- 250 g gepelde tomaten uit blik, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 12 plakken serranoham
- 150 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Strooi de bloem in een bergje op uw werkvlak en maak een kuiltje.
Los de gist op in de lauwwarme melk. Doe de opgeloste gist en alle andere ingrediënten voor het deeg met 50 ml water en 1 theelepel zout in het kuiltje. Meng met uw handen steeds in het midden van het kuiltje wat vocht door de bloem totdat alle vocht is opgenomen en u een gladde bal deeg heeft. Kneed het deeg kort en bedek het met een vochtige theedoek.
Schil de asperges en snijd ze in plakjes. Bak ze kort, maar laat ze niet verkleuren. Breng ze op smaak met peper en zout.
Rol het pizzadeeg uit tot een ronde of vierkante lap. Bestuif het deeg lichtjes met wat bloem.
Leg de pizza op een bakplaat en smeer er flink wat fijngehakte tomaten op en sprenkel er olijfolie over. Verdeel de serranoham en vervolgens de gebakken asperges erover. Bestrooi het geheel met Parmezaanse kaas.
Bak de pizza in de hete oven. De oventijd is afhankelijk van de dikte van de pizza; houd daarom de pizza goed in de gaten en controleer af en toe of hij al gaar is.
Kookboek
Het recept 'Pizza met witte en groene asperges' is afkomstig uit het kookboek...
Asperges, het witte goud
Hans den Engelsen
Als u de recepten in dit boek eenmaal heeft gezien en gemaakt, weet u waarom de asperge wel de 'koningin der groenten' wordt genoemd. Door de verfijnde smaak zijn... lees verder
© De Lantaarn