Kokosrijst
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Vegetarisch
bevat per portie
- 435 kcal
Ingrediënten
- 375 g rijst
- ½ blok santen, in kleine stukjes
- enkele pandanbladeren (toko)
Bereiden
Breng de rijst met 700 ml water, de santen, wat zout en eventueel de pandanbladeren aan de kook. Roer af en toe. Kook de rijst, afgedekt, 12 minuten op een heel zacht vuur. Neem de pan van het vuur en laat de rijst nog 5 minuten, afgedekt, staan.
Vet intussen vier bakjes met een inhoud van ca. 200 ml in. Verwijder de pandanbladeren en verdeel de rijst over de bakjes. Druk de rijst goed aan en stort elke vorm op een bord. Garneer eventueel met wat gefruite uitjes (of kant-en-klare gebakken uitjes) en een takje peterselie. Lekker bij Indonesische, Indiase en Caribische gerechten.
Bron
Het recept 'Kokosrijst' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Devrim Pinar | Shutterstock.com