Rijsttulband met kruiden
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,4
- Bijgerecht
- Oosters
- Vegetarisch
bevat per portie
- 395 kcal
Ingrediënten
- 350 g rijst
- 50 g boter of margarine
- 1 ui, heel fijngehakt
- 1 eetlepel koenjit (kurkuma)
- 2 eetlepels bieslook, fijngehakt
Bereiden
Kook de rijst gaar in water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Smelt de boter en fruit hierin de ui even aan. Roer de koenjit met wat water los en voeg dit samen met de rijst toe. Bak alles al omscheppend zachtjes enkele minuten.
Vet een rijstrand in. Schep de rijst in de rand en druk hem goed aan. Leg een bord op de rand en keer ze samen. Laat de rijst op het bord glijden. Bestrooi de bovenkant met het bieslook en vul de opening eventueel met groente, vis en/of vlees naar keuze.
Lekker bij oosterse stoof- en roerbakgerechten.
Extra benodigd
Rijstrand
Bron
Het recept 'Rijsttulband met kruiden' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Ana-Maria Tegzes | Shutterstock.com