Nasi recepten
-
tip Nasi goreng (basisrecept)
Vlees, 30 min 7,9
-
tip Nasi goreng speciaal
Gevogelte, 50 min 8,8
-
Nasi goerih (kruidige rijst met kip en kemirinoten)
Gevogelte, 50 min 8,1
-
Nasi goreng
Gevogelte, 30 min 8,1
-
Nasi goreng met ham en garnalen
Vlees, 40 min 7,5
-
Nasi goreng met kip en garnalen
Gevogelte, 60 min 7,9
-
Nasi goreng met makreel van Rick Stein
Vis, 50 min 8,1
-
Nasi goreng met varkensvlees en garnalen
Vlees, 30 min 7,6
-
Nasi met omeletreepjes
Gevogelte, 30 min 7,5
-
Nasi ulam Betawi
Vis, 50 min 8,5
-
Pseudo-nasi
Vegetarisch, 25 min 8,2
-
Supersnelle nasi goreng
Vlees, 10 min 7,5
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Zie ook
Nasi
Indonesisch gerecht van in olie gebakken rijst waaraan vlees, groenten, kruiden en veelal garnalen worden toegevoegd. Nasi goreng werd zo populair bij Nederlanders in Nederlands-Indië (Indonesië) dat het gerecht door de Nederlandse keuken werd geadopteerd.
Nasi koening
Feestelijk Javaans gerecht: met kurkuma geel gekleurde rijst, traditioneel opgediend als conisch torentje midden op het eetbuffet met daaromheen gebakken kip, zoetzure rauwe groente (acar), in kokosmelk gestoofde groente (sajur), kipsaté, rundvleesballetjes en knapperig gefrituurde aardappeljulienne (kentang goreng). Daarbij komen verschillende soorten sambals.
Nasi goreng
Rick Stein: 'Het geheim van een goede nasi goreng is rijst die zo is gekookt dat de korrels niet aan elkaar kleven en die is afgekoeld maar niet in de koelkast heeft gestaan. Restjes rijst die een nacht in de koelkast zijn bewaard smaken lang niet zo goed. Zoals zoveel in Zuidoost-Azië op straat verkochte gerechten met rijst of mie is nasi goreng een beetje een gerecht waar je alles in gooit wat je wilt. Wat echter niet mag ontbreken zijn een goede kruidenpasta, wat smalle reepjes omelet en royaal krokant gebakken uien. Ik doe altijd garnalen in mijn nasi goreng en voeg ook graag wat stukjes vis met een goede smaak toe, zoals makreel. Even lekker zijn in stukjes verdeelde gegrilde zeeforel, verse sardines, harder, snapper of brasem.' ¹)
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' | 'Van kust tot kust' ¹) ]
[ Beeld: Michelle Coppiens | Shutterstock.com ]