Paella in een glaasje
- 4 personen
- 40 min
- waardering 7,7
- Voorgerecht
- Spaans
- Vlees
Ingrediënten
- 1 ui, fijngesneden
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 paprika, in blokjes
- 2 g saffraan (of een rijstmelange op basis van saffraan)
- 250 g rijst
- 1 klein bouquet garni (tijm, peterselie, laurier) of 1 gevogelte- of groentebouillonblokje
- 125 g chorizo, in blokjes
- 125 g doperwten (diepvries)
Bereiden
Laat de ui in een pan in de olijfolie licht kleuren. Voeg de paprika aan de ui toe. Bestrooi met de saffraan. Laat onder voortdurend roeren 1 minuut pruttelen op matig vuur.
Voeg de rijst en het bouquet garni toe (of het verkruimelde bouillonblokje). Roer 1 à 2 minuten en schenk er dan 3 glazen water bij. Laat koken, met het deksel op de pan, totdat al het water is opgenomen: houd het goed in de gaten.
Voeg de chorizo samen met de doperwtjes 5 minuten voor het eind van de kooktijd toe. Breng zonodig op smaak (de chorizo en het bouillonblokje zijn al zout) en laat de rijst afkoelen voordat je de glaasjes ermee vult.
Kookboek
Het recept 'Paella in een glaasje' is afkomstig uit het kookboek...
In een glaasje!
José Maréchal
Kleine gerechtjes worden mooi gepresenteerd achter glas: in een glaasje zie je hoe fraai de verschillende lagen en kleuren van de kleine verfijnde hapjes, voor... lees verder
© Uitgeverij Becht