Pilav met kip en zongedroogde tomaten uit de slow cooker
- 4 personen
- 175 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Indiaas
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 kipfilets
- 1 grote ui, grof gehakt
- 2 teentjes knoflook, gehakt (desgewenst)
- 400 g gehakte tomaat uit blik
- 50 g zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt en in reepjes
- 2 theelepels pesto
- 600 ml hete kippenbouillon
- 150 g basmatirijst
- 50 g wilde rijst
- rucolasalade, voor het serveren
Bereiden
Verwarm zo nodig de slow cooker voor - zie daarvoor de gebruiksaanwijzing.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak er de kipfilets aan een kant in tot die kant goudbruin is. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een bord.
Doe de ui en de knoflook als u die gebruikt in de koekenpan en bak ze in 5 minuten goudbruin. Schep er de tomaten uit blik, zongedroogde tomaten en pesto door en bestrooi met zout en peper. Breng aan de kook. Doe het mengsel in de pan van de slow cooker en schep er de hete kippenbouillon door.
Spoel de basmatirijst onder de koude kraan en schep met de wilde rijst door het tomatenmengsel in de pan van de slow cooker. Schik er de kipfilets met de bruine kant boven op. Druk ze iets aan, zodat ze net onder het vocht komen te liggen. Zo zullen ze tijdens het koken niet uitdrogen. Leg er het deksel op en kook 2½ tot 3 uur op 'hoog' tot de kip en rijst gaar zijn.
Schep de pilav op borden en serveer met een rucolasalade.
Extra benodigd
Slow cooker
Kookboek
Het recept 'Pilav met kip en zongedroogde tomaten uit de slow cooker' is afkomstig uit het kookboek...
De slow cooker
Sara Lewis
Het koken met een slow cooker is eenvoudig en stressvrij en daarom ideaal voor de drukke levensstijl van tegenwoordig. Doe gewoon de ingrediënten in de slow cooker... lees verder
© Good Cook