Pilav met paprika en lamsvlees
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vlees
bevat per portie
- 695 kcal
- 27 g eiwit
- 29 g vet
- 81 g koolhydraten
Ingrediënten
- 50 g boter
- 400 g mals lamsvlees, in blokjes
- 2 uien, gesnipperd
- 2 groene paprika's, in stukjes
- 100 g krenten of rozijnen
- 2 theelepels shoarmakruiden
- 300 g snelkookrijst
- 500 ml runderbouillon
- 4 eetlepels geschaafde amandelen
Bereiden
Verhit de boter en bak hierin de blokjes vlees met de ui en de paprika in ca. 5 minuten bruin. Voeg de krenten, de shoarmakruiden en de rijst toe en bak het geheel omscheppend 2 minuten op een matig vuur.
Schenk de bouillon erbij. Leg het deksel op de pan. Breng het vocht aan de kook en laat de pilav op laag vuur in 10-15 minuten gaar worden.
Rooster ondertussen de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Voeg zout en peper naar smaak aan de pilav toe en strooi de amandelen erover.
Bron
Het recept 'Pilav met paprika en lamsvlees' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Greyderone | Shutterstock.com